Späť

V júni sme mali Rande s Našim Mestom

23.08.2017   |   #Aktuality #Podporujeme

Bratislava, 3. júl 2017

Dobrovoľníci z ENGIE Services sa v júni pripojili do celoslovenského projektu Nadácie Pontis – Naše Mesto. 15 kolegov vymenilo počítače za metly, hrable, štetce a spoločne upravili prostredie v okolí Kozmosu v bratislavskej mestskej časti Ružinov.

Najväčšie stredoeurópske podujatie firemného dobrovoľníctva – Naše Mesto, zorganizovala 9. – 10. júna 2017 už po jedenásty krát Nadácia Pontis. Viac ako 10 000 dobrovoľníkov (z toho viac ako 6 000 bolo firemných) pomáhalo pri 500 aktivitách v 52 mestách a obciach na Slovensku. Za dva júnové dni sa vďaka nasadeniu ľudí podarilo zrevitalizovať desiatky verejných priestranstiev, namaľovať škôlky a školy, vyčistiť vodné toky či zlikvidovať čierne skládky. Dobrovoľníci pomohli 233 neziskovým organizáciám, nízkoprahovým centrám, domovom sociálnych služieb, ale aj školám či škôlkam zlepšiť prostredie, v ktorom pôsobia.

ENGIE Services bola jednou zo 131 firiem, ktoré sa do projektu Naše Mesto tento rok zapojili. 9. júna 15-členná skupina dobrovoľníkov z ENGIE upravovala okolie fontány a Kozmosu.
Administratívnu prácu v klimatizovaných kanceláriách vymenili za čerstvý vzduch a maľovanie, sadenie, škarpírovanie, upratovanie, hrabanie a zametanie. „Sme radi, že sme sa mohli tento rok zúčastniť tohto jedinečného projektu. Ohlasy od kolegov, ktorí sa do jednotlivých aktivít v Ružinove zapojili, boli pozitívne. Bavila ich nielen samotná práca, ale aj fakt, že ju robili spoločne s ľuďmi, ktorým je dobrovoľníctvo blízke a ktorí sa zapájajú aj do iných podobných projektov. Na konci dňa nám bol odmenou nielen pohľad na upratané a vyčistené námestie s fontánou, ale aj pocit, že sme urobili kus dobrej roboty a skrášlili prostredie v meste, v ktorom žijeme,“ hovorí Ivica Pšenáková, vedúca Oddelenia BOZP, OPP a ŽP, ktorá projekt v rámci ENGIE Services iniciovala a koordinovala.

„Do projektu Naše Mesto by sme sa chceli zapojiť aj budúci rok. Naším cieľom je prihlásiť aj kolegov z ďalších slovenských miest, v ktorých Skupina ENGIE pôsobí. Verím, že budúci rok bude ešte úspešnejší, účasť bude vyššia a že sa nám spoločne podarí skrášliť prostredie v ďalších mestách a obciach na Slovensku,“ uzatvára I. Pšenáková.
                            

Späť